EDUKATIVNI PROGRAMI
16119
page-template-default,page,page-id-16119,page-child,parent-pageid-16116,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

EDUKATIVNI PROGRAMI

EDUKATIVNI PROGRAMI

 

Djelatnici Javne ustanove NATURA VIVA tijekom školske godine provode edukativne radionice za školsku djecu i studente. Radionice se odvijaju u zaštićenim područjima. Trenutno Javna ustanova nudi program RADIONICA ZELENOG I PLAVOG za osnovnoškolski, srednjoškolski uzrast te studente.

 

1. RADIONICE ZELENOG I PLAVOG

U Značajnom krajobrazu Slunjčica svoj dom pronalaze brojne životinjske i biljne vrste. Edukativnim programom pod nazivom: Edukacija zelenog i plavog želimo djeci i mladima ponuditi edukativan sadržaj, ali na zabavan i interaktivan način. Realizacijom programa učenicima se omogućuje rekreacija i iskustveno učenje o prirodi  u  prirodi.  Interakcija učenika i promatranog područja uključuje znanja o prirodi i društvu, geografiji, povijesti, biologiji, kemiji, matematici, fizici, snalaženju u prostoru. Radionica se sastoji od šest točaka koje sadrže aktivnost: promatranja, opipa, otkrivanja, slušanja i kretanja.

 

Edukacijske točke ove radionice su:

A.  POČETAK ISTRAŽIVANJA
B.  PRIRODA I JA – SKLAD I SINERGIJA
C.  BILJNI SVIJET I RIJEKA
D.  LIVADA I MIR
E.  PUTOVANJE KROZ VRIJEME
F.  PRAKTIČNOST SPOZNAJE PRIRODE

 

2. RADIONICE O FLORI I FAUNI

A.  BILJKE VODENIH STANIŠTA
B.  FAUNA SEDRENIH BARIJERA
C.  SLATKOVODNI RADOVI
D.  SVIJET LEPTIRA
E.  ŽIVOT NA DNU RIJEKE

 

Od ostalih edukativnih programa provodi se prezentacije i predavanja povodom obilježavanja međunarodnih dana vezanih uz zaštitu prirode, bioraznolikost i Natura 2000 područja.

 

>> Podrška stručno-edukativnom programu Javne ustanove NATURA VIVA: “Radionica zelenog i plavog“; Županijski upravni odjel za školstvo

 

Skip to content