Živjeti s parkom
17343
page-template,page-template-blog-small-image,page-template-blog-small-image-php,page,page-id-17343,page-child,parent-pageid-16092,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Živjeti s parkom

ŽIVJETI S PARKOM

 

Od 2008. godine Javna ustanova NATURA VIVA u zaštićenom području spomenik parkovne arhitekture Vrbanićev perivoj provodi projekt „Živjeti s parkom“ koji je uz suradnju s Gradom Karlovcem i drugim partnerima prerastao u prepoznatljivu edukativno promotivnu manifestaciju.

 

U okviru projekta se aktivnosti odvijaju tijekom svibnja u suradnji s brojnim institucijama kao Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, udruga za zaštitu okoliša i prirode PAN, tvrtka „Zelenilo d.o.o.“, Hrvatske šume, Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Karlovac, Javna ustanova Maksimir, Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, Hrvatske vode, OŠ „Braća Seljan“, OŠ „Dragojle Jarnević“, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Duga Resa, Udruga slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije, udruga Carpe Diem Karlovac, udruga Historika, Društvo za istraživanje, zaštitu i promociju geološke baštine „PETRIS“, Šumarska i drvodjelska škola Karlovac, Konjički klub Karlovac, Promenada klub Karlovac, udruga Kajda, Rafting kanu klub Karlovac, Strukovna udruga stručnih osoba, PCAP International Hrvatska, HAZU Zavod za ornitologiju, EDIC Karlovac te mnogi drugi.

 

Kroz projekt provodile su se radionice za školsku djecu i građane na temu zaštite prirode i biološke raznolikosti. Uz pomoć škola i institucija izrađene su i postavljene kućice za ptice i šišmiše, pločice s nazivima biljnih vrsta u perivoju, posađene nove biljne vrste, tiskane i promovirane brošure o šišmišima i pticama Vrbanićevog perivoja. Održavaju se brojne radionice poput likovnih, keramičkih, dendroloških, bioloških, ornitoloških, speleoloških, poučne šetnje i druge.

Skip to content