EUROPSKI DAN PARKOVA
15952
post-template-default,single,single-post,postid-15952,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

EUROPSKI DAN PARKOVA

Danas, 24. svibnja, obilježavamo Europski dan parkova. Europski dan parkova osmišljen je za podizanje javne svijesti o važnosti zaštićenih područja u Europi. Inicijativa je pokrenuta 1999. godine od strane EUROPARC Federacije, a obilježava ga se u spomen na 24. svibnja 1909. kada je u Švedskoj proglašeno prvih 9 nacionalnih parkova u Europi.
U gradu koji nosi atribut „grad parkova“, ovaj dan smo obilježili sadnjom grmolikog bilja u Vrbanićevom perivoju u suradnji s Karlovačkom županijom, ED-om Karlovac, Gradom Karlovcem i tvrtkom Zelenilo d.o.o. Vrbanićev perivoj zaštićen je kao spomenik parkovne arhitekture s ciljem očuvanja njegove krajobrazne i kulturne vrijednosti i najvrjedniji je perivoj u gradu Karlovcu, a ovom zajedničkom aktivnošću sadnje u Vrbanićevom perivoju šalje se jasna poruka opredijeljenosti za identitet grada Karlovca kao grada parkova i želje da se parkovi njeguju i unaprjeđuju imajući u vidu njihovu nezamjenjivu ulogu u životu svakog građanina kao mjesta za odmor, rekreaciju i suživot s prirodom.

 Skip to content