Noć leptira u ZK Klek
19998
post-template-default,single,single-post,postid-19998,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Noć leptira u ZK Klek

Noć leptira u ZK Klek

Noć leptira u ZK Klek

Javna ustanova NATURA VIVA  uz financijsku podršku grada Ogulina, a u sklopu istraživanja leptira Karlovačke županije, s naglaskom na istraživanje na području značajnog krajobraza Klek, po prvi puta organizira manifestaciju  „Noć leptira“ , u  četvrtak, 13.6.2024. g. u naselju Bjelsko.

Radi se o manifestaciji koja se već provodi u nekoliko županija u Hrvatskoj, a budući da smo u postupku istraživanja faune leptira na području Karlovačke županije, želimo prezentirati što većem broju zainteresiranih uz aktivno sudjelovanje na manifestaciji.

Kako to izgleda kod naših kolega u Zagorju možete vidjeti na sljedećoj poveznici

https://www.zagorje-priroda.hr/noc-nocnih-leptira/

Početak manifestacije je oko 20:00 sati u Lovačkom domu “GAMA LOV” u naselju Bjelsko gdje će okupljeni sudionici moći proučiti zbirke leptira uz objašnjenja od strane stručnjaka, g. Stanislava Gomboca. Nakon toga slijedi odlazak na teren (pješice) na obližnju livadu uz šumsku cestu gdje će sudionici promatrati noćne leptire privučene na postavljene svjetlosne piramide.

Za sudjelovanje je potrebno ponijeti svjetiljke, topliju odjeću, prikladnu obuću i sredstvo protiv komaraca.

Očekivano trajanje manifestacije je oko dva sata.

Na lokaciju je potrebno doći vlastitim prijevozom.Skip to content