Novi projekt u provedbi i prva aktivnosti
18198
post-template-default,single,single-post,postid-18198,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Novi projekt u provedbi i prva aktivnosti

Novi projekt u provedbi i prva aktivnosti

Novi projekt u provedbi i prva aktivnosti

 

Projekt Odbaci plastiku, učini razliku za opći cilj ima podupiranje mjera koje doprinose ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda kao i uklanjanje otpadne plastike i drugih vrsta otpada, u zaštićenim područjima Karlovačke županije.  Provedbom više vrsta aktivnosti: edukativnih, volonterskih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti doprinijet će ostvarenju očekivanih rezultata Poziva.

Specifični cilj projekta je: uklanjanje otpadne plastike i drugih vrsta otpada u Značajnom krajobrazu Slunjčica te edukacija i senzibilizacija šire javnosti s ciljem promjena navika korištenja jednokratne plastike.

 

Otpad u rijekama je jedan od rastućih globalnih problema jer osim kroz ekološki negativni utjecaj, te negativni utjecaj na bioraznolikost riječnih staništa, predstavlja i veliki rizik za zdravlje ljudi općenito sa značajnim ekonomskim posljedicama. Područje ZK Slunjčica je od hidrološkog, kulturno-povijesnog i krajobraznog značaja. Vrelo Slunjčice jedno je od najljepših krških vrela u Hrvatskoj. Istovremeno, područje ZK Slunjčice pod sve je većim opterećenjem posjetitelja, turista, izletnika i dr. Od velike važnosti je sačuvati taj prostor od zagađenja općenito, a osobito od zagađenja plastikom. Organiziranjem akcija čišćenja podižemo svijest kako lokalnog tako i šireg stanovništva i lokalne zajednice o problemima otpada u rijekama kao i važnosti očuvanja riječnih ekosustava i pripadajuće bioraznolikosti.

Predloženim projektom organizirat će se i provesti prva od niza aktivnosti. Uprava ona uključuje eko akcija čišćenja kako riječnog dna Slunjčice, u suradnji s roniocima,  tako i okoliša Značajnog krajobraza u suradnji s volonterima, članovima lokalnih sportskih društava i udrugama.

 

Upravo zbog zbog toga trebamo Vaše aktivno sudjelovanje za koji se možete prijaviti na sljedeći link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdW5hdn-M6vHPlGtTogwfZv6i-r7TP6aMqq9POAMXMirEIOGA/viewform?usp=sharing

 

Akcija će se održati sljedeću subotu, 22. listopada 2022. Okupljanje volontera je u 10h kod Istraživačke stanice u Slunju.Skip to content