Održana aktivnost volonterske akcije čišćenja okoliša ZK Slunjčica
18223
post-template-default,single,single-post,postid-18223,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Održana aktivnost volonterske akcije čišćenja okoliša ZK Slunjčica

Održana aktivnost volonterske akcije čišćenja okoliša ZK Slunjčica

Održana aktivnost volonterske akcije čišćenja okoliša ZK Slunjčica

Evo da se i mi javimo nakon uspješno održane volonterske akcije čišćenja korita rijeke Slunjčice  i okoliša u značajnom krajobrazu Slunjčica,, reakcija je puno a mi kasnimo jer smo čekali jedan video koji će vam objasniti zašto smo baš odabrali područje ZK Slunjčica za provedbu projekta PLASTIC FREE ZONE pod nazivom ODBACI PLASTIKU UČINI RAZLIKU!

Projekt smo prijavili, a  sufinanciran je sredstvima FZOEU i Karlovačke županije, uz stručnu pomoć Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije .

Opći cilj projekta je podupiranje mjera koje doprinose ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda kao i uklanjanje otpadne plastike iz okoliša.

U subotu smo početak aktivnosti počeli upravo podvodnom akcijom čišćenja korita rijeke Slunjčice uz pomoć KPA Vodomar Duga Resa uz koordinaciju ŠRD “Slunjčica” Slunj sa Lukač Goranom te paralelnim čišćenjem kopnenog dijela ZK-a sa ostalim volonterima. Drago nam je da smo pridonijeli čišćenju prekrasne Slunjčice i očistili je uz plastični, i od ostalog  krupnog i drugih vrsta otpada jer mislimo da ona VRIJEDI TOGA.

Ukupno je sudjelovalo 70-ak sudionika. Zahvaljujemo gradonačelnici Mirjani Puškarić, Gradu Slunju i Komunalnom društvu Lipa d.o.o. na podršci i osiguranju dva kontejnera od 5.000 L koje smo ispunili do kraja!

Nadalje, velika zahvala LD TRČKA Cvitović, LD KORANA Slunj, LD KUNA Cetingrad, LD SOKOL Slunj, PD Melnica i ostalim volonterima zaljubljenicima u prirodu koji su nam se pridružili.

Srce nam je puno a obavezno pogledajte kako nam je bilo na videu i fotografijama.

P.S.

Još za kraj iskreno nam je drago na velikom odazivu ljudi koji vole čiste rijeke, pogotovo rijeku Slunjčicu kao jednog od bisera krških rijeka, posebna zahvala našim roniocima na izuzetnom trudu na samo 8°C ?❄️Skip to content