Održana je edukativno-informativna radionica s lokalnim OPG-ovima i turističkim djelatnicima
18373
post-template-default,single,single-post,postid-18373,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Održana je edukativno-informativna radionica s lokalnim OPG-ovima i turističkim djelatnicima

Održana je edukativno-informativna radionica s lokalnim OPG-ovima i turističkim djelatnicima

Održana je edukativno-informativna radionica s lokalnim OPG-ovima i turističkim djelatnicima

 

Jučer, dana 7.-og prosinca 2022. održana je još jedna aktivnost unutar projekta Plastic Free Zone – Odbaci plastiku, učini razliku, koji je trenutno u provedbi. Radionica je bila usmjerena na edukaciju nositelja lokalnih obiteljskih poljoprivrednih proizvođača te turističkih djelatnika na širem području Značajnog krajobraza Slunjčica. Područje ZK Slunjčica je od hidrološkog, kulturno-povijesnog i krajobraznog značaja. Vrelo Slunjčice jedno je od najljepših krških vrela u Hrvatskoj. Istovremeno, područje ZK Slunjčice pod sve je većim opterećenjem posjetitelja, turista, izletnika i dr. Od velike važnosti je sačuvati taj prostor od zagađenja općenito, a osobito od zagađenja plastikom.

Upravo s takvom namjerom održana je spomenuta edukativna radionica s općim ciljem podupiranja mjera koje doprinose ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda i senzibilizaciji šire javnosti o važnosti promjena navika korištenja jednokratne plastike. Dok je specifični cilj bio poticanje na korištenje reciklirane ambalaže te neplastične ambalaže i alata, kako u procesima proizvodnje tako i u procesu stavljanja svojih proizvoda na tržište. Sukladno tome, s velikom zainteresiranošću prisutnih podijelili smo projektnu neplastičnu ambalažu kao trajni poticaj da se sve manje koristi jednokratna plastična ambalaža prilikom pružanja usluga na tržištu lokalnih domaćih proizvoda.

Projekt Plast Free Zone- Odbaci plastiku, učini razliku je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u okviru Javnog poziva za neposredno sufinanciranje projekta poticanja PLASTIC FREE ZONE te sredstvima Karlovačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 183.321,50 kuna, a Karlovačka županija sudjeluje sa 36.664,30 kn.

Drugi dio radionice bio je namijenjen pružanju informacija za Regionalni distributivni centar za voće, povrće i industrijsko bilje u Cetingradu od strane djelatnika Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije. Karlovačka županija nositelj je i pokretač plana za gospodarski oporavak odnosno planski razvoj poljoprivrede na području  županije, a izgradnjom Regionalnog distributivnog centra za voće, povrće i industrijsko bilje u općini Cetingrad stvorit će se uvjeti za razvoj ratarstva, voćarstva i gospodarskih aktivnosti vezanih uz preradu istih, kako na području same općine, tako i ostalih gravitirajućih općina tog dijela Karlovačke županije.

Još jednom hvala svima prisutnim na radionici.Skip to content