Platane u SPA Marmontove aleja traže imena !!!
18388
post-template-default,single,single-post,postid-18388,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Platane u SPA Marmontove aleja traže imena !!!

Platane u SPA Marmontove aleja traže imena !!!

Platane u SPA Marmontove aleja traže imena !!!

https://forms.gle/u87SrGeeef3xuuERA

Marmontova aleja u Karlovcu zaštićena je kao spomenik parkovne arhitekture, ali je i prepoznatljiva vizura grada te pripada u kulturno-povijesne znamenitosti grada Karlovca. Osim njene prepoznate prirodne i kulturne vrijednosti, Aleja je i živi spomenik nekih minulih vremena i ljudi koji su živjeli na Dubovcu podno Starog grada – jednog od najstarijih dijelova Grada na četiri rijeke.

Stabla platana u aleji posađena su još u 19. stoljeću i od tada su dio naše karlovačke svakodnevnice, a žitelji Aleje već su odavno „srasli“ s njima. Kroz ove silne godine, osim što čine vizuru grada ljepšom, platane su upile i velike količine ugljikovog dioksida te pružaju oazu hlada. Pozitivan stav i briga o stablima prenosi se generacijski i utkana je u srž svakog stanovnika Aleje, ali i Karlovca koji ponosno nosi naziv „Grada parkova“. 

Kao i do sada, Javna ustanova će raditi na zaštiti i očuvanju neprocjenjivih stabala platane u Marmontovoj aleji, ali trebat ćemo i Vašu pomoć!

Kako, pitate se?

Jeste li znali da postoje istraživanja koja kažu da razgovor s biljkama potiče njihov rast? Pa kako ćemo voditi razgovore s platanama kada ta stabla uopće nemaju imena?!

I zato ovim putem tražimo Vas, naši dragi Karlovčani, da se uključite u kreativnu akciju smišljanja imena platanama kako bi osigurali njihov zdrav i uspješan rast!

Tražimo 25 starih, arhaičnih imena za 25 najstarijih stabala i 21 novo, modernije ime za naše najmlađe platane u Aleji!

Uključite se i Vi u ovu akciju i osmislite našim karlovačkih platanama prava karlovačka imena, a najoriginalnije žensko i muško ime će po izboru našeg žirija osvojiti nagradu!Skip to content