Predstavljanje nove ture uz rijeku Slunjčicu te aktualnog projekta Plastic Free
18350
post-template-default,single,single-post,postid-18350,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Predstavljanje nove ture uz rijeku Slunjčicu te aktualnog projekta Plastic Free

Predstavljanje nove ture uz rijeku Slunjčicu te aktualnog projekta Plastic Free

 

Predstavljanje nove ture uz rijeku Slunjčicu te aktualnog projekta Plastic Free

 

Jučer, 30. studenog 2022 smo održali konferenciju za medije pri čemu je Javna ustanova NATURA VIVA  uz podršku Karlovačke županije, Turističke zajednice Karlovačke županije gdje je potonja sudjelovala u osmišljavanju i promociji turističke šetnje , Grada Slunja te Turističke zajednice Grada Slunja novu informativno-edukativnu turu˝Udahnite ljepote Slunjčice˝. Riječ je o jedan kilometar dugačkoj šetnji uz rijeku Sunjčicu, uz stručno vodstvo djelatnika JU NATURA VIVA.

Ravnateljica Javne ustanove NATURA VIVA Antonija Bišćan je na predstavljanju, održanom kod Istraživačke stanice kao početne i završne točke ture, pojasnila kako će šetnja imati 4 edukativne točke: zaštićena divljina, zeleni krš kroz vrijeme, putevima Frankopana i tajni stanovnici divljine.

U cijeloj ovoj priči vrlo je bitna obrazovna i edukativna niša koja predstavlja dodatno naglašavanje važnosti zaštite prirode i okoliša, jer je ovo područje Karlovačke županije vrlo atraktivno.

Ideja koju želimo realizirati unutar JU NATURA VIVA je krenula od premise kad netko priča o Slunju, najčešće se pomisli na Rastoke, koje su prekrasne u sinergiji prirode i čovjeka. No, htjeli smo istaknuti da je ovo područje bogato životinjskim i biljnim vrstama i organizirati jednu šetnju koja bi trajala sat vremena, gdje će se saznati o svim našim vrstama koje žive na ovom području.

Uz prisutne djelatnike turističkih agencija, medija te ostalih zainteresiranih iskoristili smo trenutak predstavljanja aktualnog projekta Plastic Free – Odbaci plastiku, učini razliku kao idealnu priliku davanja važnosti edukacije o plastičnom otpadu kojeg se nalazi i uz našu tirkiznu Slunjčicu. Predstavili smo dosadašnje aktivnosti koje su uključivale edukacije u školama, izrade edukativnog panela na Istraživačkoj stanici, komunikacije s lokalnim OPG-ovima i sl.

 Skip to content