Erasmus+
17335
page-template,page-template-blog-small-image,page-template-blog-small-image-php,page,page-id-17335,page-child,parent-pageid-16092,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Erasmus+

ERASMUS +

 

U cilju razmjene iskustava u STEM području, tijekom 2017. godine pokrenute su aktivnosti na Erasmus+ projektu „Written on Water“.
Javna ustanova NATURA VIVA partner je na projektu „Written on Water“ u okviru Erasmus+ programa zajedno s Gimnazijom Karlovac te partnerima iz Italije i Poljske. Fokus projekta su rijeke, a samim time i udruživanje partnera koji već imaju iskustva u radu na lokalnim rijekama s velikom biološkom raznolikošću. Cilj projekta je poboljšanje razvoja vještina kod učenika iz škola partnera, uključujući i razumijevanje znanstvenih metoda, znanje laboratorijskih vještina i ostvarenje stručnog rječnika na stranom jeziku.

Rezultati projekta su smjernice za učenje na temelju radnog iskustva za srednje škole, razvoj, povećan broj škola koje uče kroz iskustvo na terenu, ojačana suradnja između obrazovnih institucija i vanjskih organizacija s ciljem razvoja učenja na temelju radnog iskustva, povećan broj učenika koji će nastaviti svoje obrazovanje u prirodnim znanostima te razvijanja vještina učenika i profesora kroz praktičan rad na stranom jeziku.

 

U projekt „Written on Water“ uključena su dva partnera iz svake zemlje koja sudjeluje na projektu. To su:

  • GRAIA (Gestione Ricera Ambientale Ittica Acque) iz Varano Borghi (Italija),
  • Škola CALINI iz Brescia (Italija),
  • Udruga GAJA iz Wilkowice (Poljska),
  • Škola drvne industrije iz Žywiec (Poljska),
  • Javna ustanova NATURA VIVA,
  • Gimnazija Karlovac.

 

Kroz aktivnosti projekta oba partnera svake zemlje organiziraju unutar tri godine trajanja projekta sastanke, treninge mobilnosti u trajanju od 6 dana i 1 Dan voda. U tom smislu Javna ustanova organizira i provodi 2 treninga mobilnosti kroz aktivnosti na terenu u trajanju od 6 dana za partnera projekta. To uključuje osmišljavanje i provedbu sadržaja na terenu (terenski rad) te osiguravanje sve potrebne infrastrukture, materijala i opreme za provedbu aktivnosti.

Skip to content