Susret s rijekom
17326
page-template,page-template-blog-small-image,page-template-blog-small-image-php,page,page-id-17326,page-child,parent-pageid-16092,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Susret s rijekom

SUSRET S RIJEKOM

 

Od 2018. godine, Javna ustanova NATURA VIVA sudjeluje u projektu „Susret s rijekom“ čiji je nositelj Karlovačka županije, a partneri na projektu su Grad Karlovac, Grad Ozalj, Grad Ogulin, TZ Grada Ogulina i TZ Područja Kupa. Projekt je financiran iz sredstava Europske unije i provodi se na tri lokacije u Karlovačkoj županiji: Karlovac, Ogulin i Ozalj, s ciljem podizanja svijesti posjetitelja i opće javnosti o vrijednostima NATURA 2000 područja u Karlovačkoj županiji te važnosti njihova očuvanja. 

 

Ukupna vrijednost projekta  je 9.210.371,03 kn, od čega je 7.828.815,37kn sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj   u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, a 70% od vlastitog udjela sufinancirano je sredstvima iz Fonda za sufinanciranje provedbe projekata na lokalnoj i regionalnoj razini u iznosu od 942.894,25 kuna, što znači da prijavitelj i partneri sufinanciraju samo 4% od ukupnih troškova projekta.

 

U sklopu projekta u tri grada Karlovačke županije izgrađena je nova turistička infrastruktura: mobilni interpretacijski centri na otvorenom, multimedijski sadržaji, turistička signalizacija, pješačko-biciklističke staze i šetnice, edukativne ploče. Na taj način predstavlja se cijelo zaštićeno NATURA 2000 područje uz rijeke Koranu, Dobru i Kupu.

 

Osim izgradnje turističkih sadržaja, izrađene su i stručne studije s podacima o biološkim vrijednostima ovog područja, te plan upravljanja posjetiteljima. Održano je i niz radionica i tribina s ciljem edukacije i podizanja svijesti o važnosti očuvanja biološke ravnoteže i održivog korištenja prirodnih resursa područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije.

Skip to content