PROVEDBA PLANA UPRAVLJANJA VRBANIĆEV PERIVOJ U KARLOVCU
17811
post-template-default,single,single-post,postid-17811,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

PROVEDBA PLANA UPRAVLJANJA VRBANIĆEV PERIVOJ U KARLOVCU

PROVEDBA PLANA UPRAVLJANJA VRBANIĆEV PERIVOJ U KARLOVCU

27. travanj 2022. godina

Javna ustanova NATURA VIVA nastavlja provedbu Plana upravljanja za spomenik parkovne arhitekture Vrbanićev perivoj u Karlovcu. Na sastanku Radne skupine održanom 27.04.2022. godine dogovorena je provedba aktivnosti iz Plana upravljanja za SPA Vrbanićev perivoj u Karlovcu.

Nakon izrade projektnog zadatka za izradu Idejnog i Glavnog projekta obnove perivoja Javna ustanova zajedno s partnerima Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom i JU Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, kreće se u izradu istih. To je jedna od prvih aktivnosti iz Plana upravljanja.

Sljedeće aktivnosti tijekom 2022. godine odnose se na inventarizaciju flore i faune zaštićenog područja, izrada i postavljanje elemenata koji podržavaju biološku raznolikost kao što su kućice za ptice, šišmiše i vjeverice te hoteli za kukce, zatim izrada edukativnih programa za djecu i mlade te izrada i tisak priručnika za vodiče po SPA Vrbanićev perivoj.

 Skip to content