Sv. Antun Pustinjak – zaštitnik životinja
17641
post-template-default,single,single-post,postid-17641,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Sv. Antun Pustinjak – zaštitnik životinja

Sv. Antun Pustinjak – zaštitnik životinja

Da se malo vratimo unazad u siječanj (17.1.) kad slavimo Svetog Antuna Pustinjaka koji je proglašen zaštitnikom životinja.

Iz života Sv. Antuna Pustinjaka poznato je da je u mladosti izgubio oba roditelja. Kad mu je bilo 18 godina – potaknut milošću za vrijeme čitanja Evanđelja kod Sv. Mise odluči izvršavati Isusove savjete i želje o savršenom životu. Kao prvo razdjeli svoje imanje siromasima, uzeo je štap i pridružio se skupini samotnjaka u pustinji.

Sveti Antun Pustinjak se često prikazuje sa domaćim životinjama, napose svinjama. Slike su privukle vjernike da se tom Svecu uteknu za pomoć i zaštitu svoga blaga. I taj zimski Svetac – je poznat također kao čudotvorac i pomoćnik za ono što je ljudima potrebno u svakodnevnom životu.

Stoga se vjernici utječu sv. Antunu za pomoć i zaštitu gospodarstva i domaćih životinja.Skip to content