Terenske vještine za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže
17381
post-template-default,single,single-post,postid-17381,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Terenske vještine za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže

Terenske vještine za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže

U razdoblju od 25. do 27. listopada 2021. održan je trening modul „Terenske vještine za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže“.

Na modulu sudjelovala je i naša Ustanova između ostalih županijskih/općinskih Javnih ustanova te Ustanova Parkova prirode i Nacionalnih parkova. Trening je dio Programa edukacije djelatnika u zaštiti prirode i provodi se u sklopu elementa 2 OPKK projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 posvećenog edukaciji dionika za upravljanje ekološkom mrežom, a izvodi ga zajednica ponuditelja DvokutECRO i ZaVita.

Tematski trening je prvenstveno namijenjen djelatnicima javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže koji učestalo rade na terenu/ u prirodi na poslovima nadzora, praćenja stanja prirode, vođenja posjetitelja, organiziranja sportskih aktivnosti i sl.

Domaćini su bili djelatnici JU NP Paklenica, dok su članovi HPS-a (Hrvatski planinarski savez) te HGSS-a vodili tematske radionice u teoriji i praksi.

Uz sve obaveze poslužilo nas je odlično vrijeme uz kvalitetne kolege drugih Ustanova.

Tijekom terenskih vježbi i demonstracija izuzetno je bilo važno upoznati se s kojim se izazovima mogu edukatori susresti prilikom vođenja grupe. Samo vođenje grupa pogotovo mlađih školskih uzrasta, pa i odraslih može biti prepuno inertnih opasnosti, pri čemu moramo kao edukatori i stručne osobe na terenu voditi brigu o relevantnim stvarima kako bi boravak u prirodi, u svrsi edukacije, bio što sadržajniji i efikasniji bez zamjetnih neplaniranih situacija.Skip to content