Završili smo i drugo prebrojavanje stanja gnijezda bijele rode u Karlovačkoj županiji
18855
post-template-default,single,single-post,postid-18855,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Završili smo i drugo prebrojavanje stanja gnijezda bijele rode u Karlovačkoj županiji

Završili smo i drugo prebrojavanje stanja gnijezda bijele rode u Karlovačkoj županiji

Dragi naši pratioci, završili smo i drugo prebrojavanje stanja gnijezda bijele rode u Karlovačkoj županiji. Upravo ovo prebrojavanje nam donosi najviše veselja jer gledamo i bilježimo broj mladunaca bijele rode.

U prilogu imate i jedan video, gnijezda s četvero mladunaca.

Prošli smo ukupno šestotinjak kilometara kako nijedno gnijezdo ne bi ostalo ispod našeg stručnog nadzora.

U našoj Županiji ukupno je zabilježeno 110 gnijezda bijele rode, od toga 64 gnijezda su aktivna, a zadnje prebrojavanje nam je i dalo podatak kako od 64 aktivna gnijezda u 31 gnijezdu su zabilježeni mladunci. Ukupno imamo 61 mladunca bijele rode ove godine, što je znatno manji broj od prosjeka ovih godina. Pretpostavljamo kako je razlog izrazito nepredvidiva godina, pogotovo u vidu traženja hrane te vremenskih neprilika.

Veseli nas kako su svi mladunci veseli i zdravi te vježbaju prva poskakivanja za let u gnijezdu. Još jedan podatak nas jako veseli a to je 6 novih aktivnih gnijezda u 2023. godini.

Tako da, dragi pratioci, ako zabilježite još kakvo gnijezdo ili neku situaciju slobodno nam se obratite s pitanjem i budite dio velike priče praćenja stanja populacije bijele rode.

 Skip to content