Zbrinjavanje strogo zaštićenih životinja
18019
post-template-default,single,single-post,postid-18019,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Zbrinjavanje strogo zaštićenih životinja

Zbrinjavanje strogo zaštićenih životinja

Zbrinjavanje strogo zaštićenih životinja

Danas, 15. srpnja, zbrinuli smo čak tri ptića, dvije sove ušare i jednu sivu čaplju. Mlade sove su, po pretpostavci veterinara iz PetPlusa, prerano ispale iz gnijezda i ostale bez majke, a čaplja je nađena na Mrežnici te iako nije ozlijeđena, zaključak veterinara je da je i ona prerano ostala bez majke i to u trenutku kada je trebala učiti letjeti.

I sove i čaplja su ovaj tjedan provele u brižnoj skrbi marljivih veterinara iz veterinarske prakse PetPlus u Karlovcu, a danas smo ih prevezli u Zoološki vrt Zagreb gdje će im biti pružena daljnja skrb.

Hvala još jednom svim građanima koji brinu o našim strogo zaštićenim životinjama i posebno hvala članovima KPA Vodomar koji su nekoliko dana pratili i brinuli o sivoj čaplji koja je lutala obalom Mrežnice u Duga Resi. I naravno, kao i uvijek, veliko Hvala djelatnicima veterinarske prakse PetPlus koji na dobrovoljnoj bazi skrbe o strogo zaštićenim životinjama.

Podsjećamo još jednom da mlade ptice koje su poletarci NE ISPADAJU već napuste gnijezdo jer ne mogu vječito ostati u roditeljskom domu. Kad se nađu na tlu, zbog pokušaja leta iz gnijezda, neko vrijeme borave na tlu, a roditelji ih hrane, brinu o njima i čuvaju ih dok ne polete. Zato je važno NE SAKUPLJATI „ispadnute“ mladunce ako nisu ozlijeđeni!

Također podsjećamo da vam uvijek stojimo na raspolaganju i sve vaše dojave o ozlijeđenim strogo zaštićenim životinjama zaprimamo na mail: info@naturaviva.hr ili nas možete kontaktirati na broj telefona 047/601 284.

 Skip to content