PLASTIC FREE ZONE: Odbaci plastiku, učini razliku
18207
page-template,page-template-blog-small-image,page-template-blog-small-image-php,page,page-id-18207,page-child,parent-pageid-16092,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

PLASTIC FREE ZONE: Odbaci plastiku, učini razliku

PLASTIC FREE ZONE: Odbaci plastiku, učini razliku

 

14. listopada 2022. godine

Novi projekt u provedbi i prva aktivnosti

 

Projekt Odbaci plastiku, učini razliku za opći cilj ima podupiranje mjera koje doprinose ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda kao i uklanjanje otpadne plastike i drugih vrsta otpada, u zaštićenim područjima Karlovačke županije.  Provedbom više vrsta aktivnosti: edukativnih, volonterskih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti doprinijet će ostvarenju očekivanih rezultata Poziva.

Specifični cilj projekta je: uklanjanje otpadne plastike i drugih vrsta otpada u Značajnom krajobrazu Slunjčica te edukacija i senzibilizacija šire javnosti s ciljem promjena navika korištenja jednokratne plastike.

 

Otpad u rijekama je jedan od rastućih globalnih problema jer osim kroz ekološki negativni utjecaj, te negativni utjecaj na bioraznolikost riječnih staništa, predstavlja i veliki rizik za zdravlje ljudi općenito sa značajnim ekonomskim posljedicama. Područje ZK Slunjčica je od hidrološkog, kulturno-povijesnog i krajobraznog značaja. Vrelo Slunjčice jedno je od najljepših krških vrela u Hrvatskoj. Istovremeno, područje ZK Slunjčice pod sve je većim opterećenjem posjetitelja, turista, izletnika i dr. Od velike važnosti je sačuvati taj prostor od zagađenja općenito, a osobito od zagađenja plastikom. Organiziranjem akcija čišćenja podižemo svijest kako lokalnog tako i šireg stanovništva i lokalne zajednice o problemima otpada u rijekama kao i važnosti očuvanja riječnih ekosustava i pripadajuće bioraznolikosti.

Predloženim projektom organizirat će se i provesti prva od niza aktivnosti. Uprava ona uključuje eko akcija čišćenja kako riječnog dna Slunjčice, u suradnji s roniocima,  tako i okoliša Značajnog krajobraza u suradnji s volonterima, članovima lokalnih sportskih društava i udrugama.

 

Upravo zbog zbog toga trebamo Vaše aktivno sudjelovanje za koji se možete prijaviti na sljedeći link:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Fforms%2Fd%2Fe%2F1FAIpQLSdW5hdn-M6vHPlGtTogwfZv6i-r7TP6aMqq9POAMXMirEIOGA%2Fviewform%3Fusp%3Dsharing%26fbclid%3DIwAR1deolZsn2KUthMUZkNkiH_pcXW5BwDYBtQgjVeAUpnX8leYDrHp9Xr6c0&h=AT1yd9Vxn2HPRqhXccTC1NnA8RC3kT43R-NlMcm9s1PLPAE8plU31Qntbu_cicVY9zQRhsOA9m_oSx_btwkyRKE4PQNlpzWoJhHX7gNZdK3Fga5Za6yUHEalDI6xviecpg&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2r6GtgLDOQxBWXkz4rnvddd0O3nALuX–g9bZHBnrUr8nkWhq6gGc-3aRlsC6rNbeZncllnUgRkEPF4rpGzhw1dEoClhWPUTAFm8BbIRv60z7mUl1TYh7SkBpIgO-6d1sWCIbuqfmP3K1za48XUYdNb6lRAA

 

Akcija će se održati sljedeću subotu, 22. listopada 2022. Okupljanje volontera je u 10h kod Istraživačke stanice u Slunju.

Javna ustanova NATURA VIVA u okviru projekta „Odbaci plastiku, učini razliku“ nastavlja provoditi aktivnosti s ciljem podupiranja mjera koje doprinose ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda i senzibilizaciji šire javnosti o...

Skip to content